Proposta guanyadora 2017

L’any 2017 el Ministeri d’Ordenament Territorial va promoure per primera vegada el procés del Pressupost participatiu, mitjançant el qual la ciutadania té l’oportunitat de proposar i escollir a què es destina una part del pressupost d’inversió.

La iniciativa va ser molt ben acollida per la població, tant pel nombre de propostes presentades com per la xifra de vots. 124 persones hi van participar presentant 161 propostes, 42 de les qual van ser acceptades i, després de ser reagrupades, 28 propostes van passar al procés de votació.

En el procés de votacions hi van participar un total de 1.082 persones, 887 de les quals van votar electrònicament mitjançant la web i 259 van votar mitjançant butlleta (64 butlletes van ser nul·les). En total es van comptabilitzar 2.319 vots.

La guanyadora, amb 432 vots de 2.319 emesos, va ser: Pas elevat o soterrat per travessar la carretera general 1 a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella


Actualment en fase de construcció (fotomuntatge).

Després d’estudiar diverses opcions, com per exemple si el pas havia de ser elevat o soterrat, es va optar, per motius tècnics, per un pas elevat amb estructura metàl·lica amb escales i ascensors, perquè presenta menys afectació per al trànsit de vehicles i per als vianants.

El pas elevat consisteix en una estructura metàl·lica pentagonal coberta amb vidres laminats que deixa un espai entre els vidres laterals i la coberta. Té en compte la ventilació per evitar les condensacions i l’afectació sonora a l’interior de l’estructura. La passarel·la compta amb escales i un ascensor panoràmic adaptat amb acabats de vidre per a cada banda de la carretera.

En aquests moments l’obra es troba en fase de construcció per l’empresa Construccions Modernes, SA, amb la previsió que els treballs s’acabin el mes de juny del 2018.